Vissersfamilies in Londen in delaware Blitz, gebleven vaartuigen, jonge vissers in Engeland bij de strijdkrachten, Vlaamse vluchtelingen op faculty, het leven en de problemen van kinderen en vissersvrouwen in Penzance, Newlyn en Brixham… Ook de vissersfamilies aan het bezette thuisfront komen aan bod, evenals de honger naar eten en de honger naar informatie, delaware ontspanning en de zelfredzaamheid van het vissersvolk en de bevrijding van Knokke en Heist. Haar moeder, Joanna Raes, en de oudere kinderen moesten namelijk gaan werken, nadat Falles vader, Leopold Viaene (1839-1877), die males Petrus noemde, in een boerenschuur werd doodgebliksemd minder dan een jaar na haar geboorte. Gilberte Beirens (Gilberte van Louise van Pol Mussche) herinnert zich het angstwekkende gebons in de vroege morgen als het moment waarop voor haar de Tweede Wereldoorlog begon.

Na vierendertig jaar haar mooie huis voor een leven in Frankrijk!” Ze herinnerde nog goed de dag ze in delaware kwamen wonen. Berta was nog een baby.” Bij het einde van de verhuis haar Pier Mussche aangewandeld achieved de kleine in haar. Hij mankte hevig vanwege zijn slechte heup, maar hij hield Bruidsfotografie utrecht jongste spruit. Haar tante Amelie Raes de Judestraat had zich in helemaal niet thuisvoelen. Zelfs in de eerste oorlog was haar woning uitgemoeten that is niet, en toen de Duitsers gekomen. Wat hij haar echter nooit vergeven was het feit, dat ze vertrokken was zonder iemand te verwittigen.

Haar moeder, Joanna Raes, en de oudere kinderen moesten namelijk gaan werken, nadat Falles vader, Leopold Viaene (1839-1877), die men Petrus noemde, in een boerenschuur werd doodgebliksemd minder dan een jaar na haar geboorte. Gilberte Beirens (Gilberte van Louise van Pol Mussche) herinnert zich het angstwekkende gebons in de vroege morgen als het moment waarop voor haar de Tweede Wereldoorlog begon.